ποδήλατο αγοράΕίσαι έτοιμος να αγοράσεις νέο ποδήλατο και δεν ξέρεις από πού ν’ αρχίσεις; Αναρωτιέσαι πως μπορείς να κάνεις την τέλεια αγορά ποδηλάτου; Τί να επιλέξεις; Καινούργιο ποδήλατο, μεταχειρισμένο ποδήλατο ή να κάνεις μια παραγγελία ποδηλάτου από το εξωτερικό;

Μη ζαλίζεσαι και μην ανησυχείς, έχουμε όλες τις απαντήσεις!

Ετοιμάσαμε και μοιραζόμαστε μαζί σου τις καλύτερες συμβουλές για να γίνει η έρευνα για την αγορά ποδηλάτου παιχνιδάκι. Και, φυσικά, η τελική επιλογή θα σε δικαιώσει απόλυτα!

Σε αυτό το άρθρο θα βρεις κατατοπιστικές πληροφορίες για:

Θες λοιπόν να οδηγηθείς με μαθηματική ακρίβεια στο να αποκτήσεις το καλύτερο ποδήλατο που είχες ποτέ;

Διάβασε παρακάτω και μας ευχαριστείς αργότερα!

ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ!

Δυσκολίες στην αγορά ποδηλάτου.

Πήρες την απόφαση να επενδύσεις σε ένα νέο ποδήλατο;

Μάθε ποιά είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέξεις ώστε να αγοράσεις το κατάλληλο ποδήλατο για σένα!

Διάβασε ακόμη: Παιδικό ποδήλατο:10 συμβουλές για σωστή αγορά

1. Σωστό μέγεθος

Το πιο βασικό!

Υπάρχουν 2 τρόποι για να διαλέξεις το σωστό μέγεθος, είτε πρόκειται για επιλογή ποδηλάτου trekking, είτε κλασσικού.

Ο πρώτος απαιτεί να δοκιμάσεις διάφορα μεγέθη και να επιλέξεις αυτό στο οποίο νιώθεις άνετα.

Ο δεύτερος και σωστότερος τρόπος είναι να μετρήσεις το μήκος του ποδιού σου.

Με ποιό τρόπο γίνεται αυτό;

Μετράμε πάντα την εσωτερική μεριά, ξυπόλητοι, από το πέλμα μέχρι τον καβάλο. Πολλαπλασιάζουμε το αποτέλεσμα με το 0.67 για να βρούμε το μήκος του κάθετου σωλήνα. Πχ: Μήκος καβάλου: 84εκ Χ 0.67 = 56,28. Αυτό σημαίνει ότι το κατάλληλο μέγεθος για εμάς είναι αυτό, το οποίο έχει κάθετο σωλήνα (σωλήνας σέλας) μήκους 56 εκατοστών.

Τόσο απλό!

Αν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα από τα παραπάνω τότε στάσου πάνω από το ποδήλατο. Αν ο οριζόντιος σωλήνας έχει 2-3 δάκτυλα «αέρα» από τον καβάλο σου, τότε μάλλον θα είσαι εντάξει.

2. Φρένα

Ένα ποδήλατο θα πρέπει να διαθέτει καλά φρένα και να φρενάρει σωστά και αποδοτικά!

Υπάρχουν πολλές εταιρίες που διαθέτουν συστήματα φρένων, από απλές δαγκάνες μέχρι υδραυλικά δισκόφρενα. Είναι πρακτικά αδύνατο να γνωρίζεις όλους τους τύπους και τα μοντέλα.

Όμως, ως βασικό κανόνα απόφυγε τα μηχανικά δισκόφρενα και τα φρένα αγνώστου προελεύσεως!

3. Ταχύτητες

Στα ποδήλατα δρόμου φτάνουν μέχρι τις 22 ενώ στα ποδήλατα βουνού μέχρι τις 30.

Τί σημαίνει αυτό;

Οτιδήποτε κάτω από 18 ταχύτητες στο δρόμο θα σε δυσκολέψει στις ανηφόρες.

Καλό είναι επίσης να αποφύγεις ποδήλατα Trekking ή MTB με 21 ταχύτητες.

4. Τύπος ποδηλάτου

Η ζωή είναι σαν το ποδήλατο.

Από τι εξαρτάται;

Από τη χρήση που σκοπεύεις να κάνεις!

Τα περισσότερα καταστήματα θα κάνουν τις απαραίτητες ερωτήσεις για να σχηματίσουν το προφίλ σου και να σου προτείνουν αυτά που θεωρητικά σου ταιριάζουν, πρέπει όμως κι εσύ να γνωρίζεις τη χρήση που πρόκειται να κάνεις.

Ποιό είναι όμως το κατάλληλο ποδήλατο για κάθε χρήση;

Αν πρόκειται να ποδηλατήσεις σε άσφαλτο, ένα mountain bike είναι το πλέον ακατάλληλο καθώς οι μικρότεροι τροχοί, το αυξημένο βάρος, τα χοντρά λάστιχα και οι διαφορετικές σχέσεις μετάδοσης θα κουράσουν πολύ γρηγορότερα απ’ ότι ένα ποδήλατο city ή fitness που είναι σχεδιασμένα για ποδηλασία στην άσφαλτο.

5. Κόστος

Εδώ ισχύει το ρητό «ότι πληρώνεις παίρνεις»!

Η τιμή ενός ποδηλάτου αντικατοπτρίζει την ποιότητα των περιφερειακών, αλλά και του σκελετού. Όσο φθηνότερο είναι ένα ποδήλατο, τόσο φθηνότερα είναι και τα περιφερειακά του αλλά και η ποιότητα του σκελετού.

Επίσης η τιμή είναι αντιστρόφως ανάλογη με το βάρος του ποδηλάτου.

Με απλά λόγια:  Όσο ανεβαίνει η τιμή, τόσο μειώνεται το βάρος και η δυσκολία μετακίνησης/μεταφοράς του ποδηλάτου!

Πάντως υπολόγισε ότι ένα «αξιοπρεπές» ποδήλατο θα σου κοστίσει €300-€500.

Τα πράγματα που πρέπει να προσέξεις στην αγορά νέου ποδηλάτου είναι το σωστό μέγεθος, τα φρένα, οι ταχύτητες, ο τύπος του ποδηλάτου και το κόστος! Click to Tweet

…Ή ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ;

Τα βασικά εξαρτήματα ποδηλάτου.

Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις μια καλή αγορά ποδηλάτου, χωρίς να ξοδέψεις πάρα πολλά χρήματα;

Έλα, αυτό το ξέρεις.

Τα μεταχειρισμένα ποδήλατα, φυσικά!

Μεταχειρισμένα μπορείς να βρεις μέσω αγγελιών σε περιοδικά, εφημερίδες και Internet ακόμα και στα καταστήματα ποδηλάτων.

Καταρχήν πρέπει να αποφασίσεις, όπως θα έκανες εάν αγόραζες ένα καινούργιο, ποιός τύπος ποδηλάτου σε ενδιαφέρει.

Ανάλογα λοιπόν την χρήση που σκοπεύεις να κάνεις, υπάρχουν τα ποδήλατα πόλης, τα υβριδικά/Trekking, τα BMX, τα βουνού/ΜΤΒ, τα δρόμου, τα ηλεκτρικά και τα σπαστά.

Ποιά είναι όμως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε κατηγορίας;

Τα ποδήλατα πόλης έχουν μεγάλους τροχούς με ασφάλτινα λάστιχα για να κυλάνε άνετα στην άσφαλτο, καλαθάκια για την μεταφορά αντικειμένων, κάθε είδους προστατευτικά, λασπωτήρες, πίσω σχάρα, πλαϊνό ποδαράκι, φώτα μπροστά και πίσω. Το μειονέκτημα τους είναι το βάρος τους, εξαιτίας της φιλοσοφία κατασκευής τους και του εξοπλισμού που έχουν. Θα τα προτιμήσεις μόνο εντός πόλης σε κοντινές αποστάσεις.

Τα υβριδικά /Trekking είναι ποδήλατα που τα κάνουν όλα και τίποτα τέλεια. Χρησιμοποιούνται για καθημερινή μετακίνηση στην πόλη, έχοντας μεγάλη άνεση με άνετη γεωμετρία και μεγάλους τροχούς, που μπορούν να δεχτούν δισκόφρενα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε ταξίδια, μιας και έχουν υποδοχές για σχάρες και βαλίτσες και τα λάστιχα τους μπορούν να πατήσουν βατούς χωματόδρομους.

Τα ποδήλατα βουνού/ΜΤΒ έχουν φαρδιά χωμάτινα ελαστικά, αναρτήσεις, χωμάτινη γεωμετρία, είναι δηλαδή ποδήλατα για εκτός δρόμου διαδρομές. Έχουν όλα τα καλά χαρακτηριστικά για μετακίνηση στην πόλη που ίσως να κουράσουν στην καθημερινή μετακίνηση στην άσφαλτο με τον θόρυβο και τις τριβές από τα λάστιχα.

Τα ποδήλατα δρόμου είναι φτιαγμένα να καλύπτουν χιλιόμετρα με ταχύτητα αποκλειστικά και μόνο στην άσφαλτο.

Τα σπαστά είναι η αποκορύφωση της πρακτικότητας, μεταφέρονται εύκολα παντού, στον χώρο εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μέσα στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου και παρά τους μικρούς του τροχούς δεν υστερούν σε τίποτα από τα άλλα ποδήλατα, εκτός βέβαια από τις  λακκούβες των δρόμων.

Υλικά κατασκευής πλαισίων

Τα πλαίσια των ποδήλατων κατασκευάζονται από πολλά υλικά, ατσάλι, αλουμίνιο, ανθρακονήματα, τιτάνιο κ.α. Προτίμησε το αλουμίνιο που δεν σκουριάζει όπως το ατσάλι και έχει λογικό βάρος.

Συστήματα μετάδοσης

Πέραν του τύπου του ποδηλάτου υπάρχουν και διαφορετικοί τύποι μετάδοσης της κίνησης όπως με ή χωρίς ταχύτητες, με εσωτερικές ταχύτητες χωρίς πίσω εκτροχιαστή, με αλυσίδα ή με ιμάντα ακόμα και με άξονα (Shaft Drive Bicycle). Μια καλή και φθηνή επιλογή σε ποδήλατο για να κάνεις τη δουλειά σου είναι αυτά με το κιβώτιο ταχυτήτων στο εσωτερικό του πίσω κέντρου.

Είναι ένας αξιόπιστος τρόπος μετάδοσης που χρειάζεται μηδαμινή συντήρηση κι έτσι ξενοιάζετε από ρυθμίσεις του πίσω εκτροχιαστή.

Και τί γίνεται με τις διαμέτρους τροχού;

Οι τροχοί του ποδηλάτου διαφέρουν από κατηγορία σε κατηγορία.

Τα ποδήλατα βουνού έχουν τρεις διαστάσεις 26 ιντσών, 27,5 και 29 ιντσών.

Τα ποδήλατα δρόμου έχουν μία διάσταση 700C.

Τα ποδήλατα πόλης μπορεί να έχουν τροχούς 26 ή 28 ιντσών. Ενώ 28 ίντσες έχουν και οι τροχοί των υβριδικών/Trekking.

Προτιμάμε να έχει μέτρια σειρά περιφερειακών αλλά καλούς τροχούς, παρά μέτριους τροχούς και καλή σειρά!

Τί πρέπει να ελέγξεις πάνω στο ποδήλατο

Σημεία προσοχής στην αγορά ποδηλάτου.

Καταρχήν η γενική κατάσταση του ποδηλάτου είναι που μετράει!

Φαίνεται εάν αυτό είναι προσεγμένο και καλοσυντηρημένο, αν και μπορεί να έχει κανά δυο σημαδάκια από την χρήση.

Με τα δάχτυλα ψηλαφούμε το πλαίσιο για χτυπήματα και ρωγμές ειδικά στις ενώσεις των σωλήνων. Εάν υποψιαστούμε οποιαδήποτε στράβωμα του πλαισίου, ή ασυμμετρία στα ψαλίδια, το απορρίπτουμε αμέσως.

Για τον έλεγχο των τροχών θα πρέπει να τους αφαιρέσουμε από το ποδήλατο και κρατώντας τους στα χέρια μας τους περιστρέφουμε. Κρατώντας τον τροχό στα χέρια θα αισθανθούμε πόσο ομαλά περιστρέφεται και εάν τα ρουλεμάν του κέντρου έχουν φθαρεί και χρειάζονται αλλαγή ή όχι.

Κάνε οπωσδήποτε μια δοκιμαστική βόλτα!

Στην βόλτα θα ελέγξουμε για τριγμούς – θορύβους, για πιθανό τζόγο στο τιμόνι (στα ποτήρια του λαιμού) και στην μεσαία τριβή.

Οι αλλαγές ταχυτήτων θα πρέπει να γίνονται με άνεση και ευκολία, όπως και τα φρένα που θα πρέπει να σταματούν απροβλημάτιστα το ποδήλατο!

Ακόμα, αν το ποδήλατο έχει ανάρτηση ελέγχουμε την καλή λειτουργία της, την κατάσταση των καλαμιών, εάν έχουν σημάδια από τις τσιμούχες.

Το πιο σημαντικό;

Προτιμάμε ποδήλατα από γνωστές εταιρείες με επώνυμα περιφερειακά και αποφεύγουμε ποδήλατα των σούπερ μάρκετ που λίγο να δει ο ήλιος τις πλαστικές του μανέτες θα σπάσουν όταν θα πατήσουμε το φρένο!

Προσοχή στο μεταχερισμένο ποδήλατο! Πριν το αγοράσεις πρέπει να προσέξεις αν είναι σε καλή κατάσταση, να ελέγξεις τους τροχούς και να κάνεις οπωσδήποτε μια δοκιμαστική βόλτα. Click to Tweet

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ;

(…ή αλλιώς γιατί να μην παραγγείλεις από το εξωτερικό)

Γιατί να μάθεις ποδηλασία.

Σίγουρα θα έχεις σκεφτεί τη λύση να παραγγείλεις το ποδήλατό σου από το εξωτερικό, έτσι;

“Στηρίξτε την τοπική αγορά”, βλέπουμε στην πινακίδα στο παράθυρο του καταστήματος, στον μανάβη, τον χασάπη, στα μικρά μαγαζιά στις γειτονιές. Γιατί όμως να στηρίξουμε την τοπική αγορά; Και την Ελληνική αγορά κατ’ επέκταση;

Τί παίζει με τις τιμές στο internet;

Ιδίως τελευταία μέσω του internet μπορούμε να βρούμε ό,τι θέλουμε, απ’ οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Πολλές φορές φθηνότερα.

Εάν όμως προσθέσουμε μεταφορικά, μονταρίσματα, εξυπηρέτηση και σε δεύτερη φάση δασμούς, εκτελωνισμό και ΦΠΑ πολλές φορές το “φθηνότερο’’ αποδεικνύεται πολύ ακριβότερο στην πραγματικότητα. Μήπως τελικά οι τιμές έχουν γίνει ίδιες ή πολύ κοντινές παγκοσμίως;

Για ποιους λόγους όμως να επιλέξεις την εγχώρια αγορά;

1.Ενισχύεις την τοπική οικονομία

Ας κοιτάξουμε λίγο το ομαδικό μας συμφέρον πριν περάσουμε στο ατομικό. Όταν αγοράζουμε κάτι από ένα τοπικό κατάστημα, τόσο περισσότερα χρήματα μένουν σε εμάς. ΦΠΑ, φόροι κλπ όλα θα χρησιμοποιηθούν αργά ή γρήγορα για το καλό όλων μας. Επίσης, με το τζίρο που θα κάνει το τοπικό κατάστημα, θα ψωνίζει κι εκείνο με την σειρά του από την γειτονιά, από τα καταστήματα που έχουν φίλοι, γνωστοί και συγγενείς μας.

Τί σημαίνει πρακτικά αυτό;

Μελέτες που έχουν γίνει στο Λονδίνο έδειξαν πως όταν οι άνθρωποι αγοράζουν προϊόντα από τοπικές αγορές παρά από το internet ή από μεγάλες πολυεθνικές ή από τεράστια ποδηλατάδικα τύπου σούπερ μάρκετ, το χρήμα επιστρέφει στην περιοχή 2 φορές περισσότερο!

2.Βοηθάς να μείνουν τα ποδηλατάδικα ανοιχτά

Στην Αμερική τα τελευταία 10 χρόνια έχουν κλείσει σχεδόν 1000 ποδηλατάδικα. Αναλογικά στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια έχουν κλείσει σχεδόν 100 ποδηλατάδικα.

Κάποιος θα πει πως το ποδήλατο έχει άνθιση, άρα και κέρδη.

Μεγάλο λάθος.

Σχετικά με τα κέρδη, θα πρέπει να κατανοήσουμε πως ειδικά το επώνυμο προϊόν των μεγάλων εταιρειών που βλέπουμε στο Tour de France κλπ έχει πολύ μικρό κέρδος. Τα περισσότερα χρήματα πηγαίνουν στην κατασκευάστρια εταιρία, στη διαφήμιση, στις χορηγίες και στους χονδρέμπορους.

Το δεύτερο μεγάλο λάθος είναι η εντύπωση της άνθισης.

“Το ποδήλατο είναι μόδα και πουλάει” – θα πει κάποιος.

Δυστυχώς, οι πωλήσεις ολοένα και μειώνονται.

Εξωτερικά σαν πελάτες βλέπουμε μία κίνηση, αλλά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως είναι δωρεάν εξυπηρέτηση. Αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας μας, ο οποίος έχει αυξηθεί κατά 15-20% τα τελευταία 10 χρόνια θα έπρεπε να έχει αυξηθεί και ο τζίρος στα ποδηλατάδικα.

Κάτι το οποίο σαφέστατα και δεν έγινε ποτέ.

3.Δεν κερδίζεις εις βάρος των τοπικών εμπόρων ποδηλάτων

Ένα άλλο επικίνδυνο φαινόμενο για τα καταστήματα της περιοχής σου είναι οι άπειρες ώρες που “κερνάει”.

Φαντάσου όλους αυτούς τους πελάτες που έχουν ψωνίσει από το εξωτερικό, από το ίντερνετ ή από άλλο κατάστημα κι έρχονται για ρύθμιση, τοποθέτηση, εξυπηρέτηση, ερώτηση, αλλαγή κλπ.

Το κατάστημα θα πρέπει να εξυπηρετήσει χωρίς χρέωση, έτσι ώστε να μην στενοχωρήσει τον πελάτη. Όσο περισσότεροι οι πελάτες αυτού του είδους, τόσο περισσότερη δωρεάν εξυπηρέτηση από το κατάστημα.

Έτσι, πελάτες που περιμένουν μια προσφορά, μια τιμή, ένα ανταλλακτικό, σέρβις κλπ. να μένουν σε εκκρεμότητα και τα κέρδη του καταστήματος ολοένα και να μειώνονται.

4.Έχεις την καλύτερη εξυπηρέτηση κοντά σου

Με την εξάπλωση του διαδικτύου ολοένα και περισσότεροι αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες, έτσι δεν είναι;

Είσαι σίγουρος όμως ότι θα έχεις την εξυπηρέτηση που θέλεις , όπως την θέλεις και όταν τη θέλεις; Θα παραλάβεις τα πράγματά σου στην ώρα τους; Τί συμβαίνει όταν το ποδήλατό σου δεν ήρθε σωστά συναρμολογημένο, ή λείπει κάποιο αξεσουάρ που παρήγγειλες;

Η αγορά ποδηλάτου από το εξωτερικό μέσω ιστοσελίδας μπορεί όντως να σου γλυτώσει μερικά ευρώ, αλλά πίστεψέ μας, στο τέλος ζημιωμένος θα βγεις.

Θέλεις να μάθεις γιατί;

Το ποδήλατο είναι μια επένδυση για σένα, για να περνάς καλά τον ελεύθερό σου χρόνο και να διασκεδάσεις. Πρέπει επομένως να είσαι σίγουρος ότι έκανες σωστή επιλογή, δοκίμασες το ποδήλατο και όντως σου ταιριάζει, το άγγιξες και είδες από κοντά τα χρώματά του.

Όλα αυτά, φυσικά δεν γίνονται από μία ιστοσελίδα ή από απόσταση. Με τον τοπικό ποδηλατά που θα επιλέξεις μπορείς να αναπτύξεις μία σχέση εμπιστοσύνης και με την εμπειρία του να σε καθοδηγήσει και να σε βοηθήσει να στήσεις το ποδήλατο στα μέτρα σου!

4.Γλυτώνεις έξοδα

Αγοράζοντας από το τοπικό ποδηλατάδικο δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις και ό,τι δεν σου αρέσει μπορείς συνήθως να το αλλάξεις, αντιθέτως με τις αγορές από το εξωτερικό!

Οι τιμές ειδικά σε επώνυμα – δηλαδή στα ακριβότερα – προϊόντα δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Αγοράζοντας τακτικά από το τοπικό κατάστημα ποδηλάτων και φέρνοντας μαζί σου και φίλους για αγορές από εκεί, να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις καλύτερες προσφορές για τις επόμενες αγορές σου.

Το πιο σημαντικό;

Βοηθάς και εσύ το τοπικό σου κατάστημα να επιβιώσει και αυτό εσένα, με τις καλύτερες δυνατές προσφορές.

5.Σιγουρεύεις την ασφάλειά σου

Στο ποδηλατάδικο μπορείς να μιλήσεις όταν το ποδήλατο που παρήγγειλες δεν είναι σωστά συναρμολογημένο ή έχει φθηνότερα περιφερειακά από αυτά που θα έπρεπε για να βγει φθηνότερο. Ή όταν θα έρθει λάθος χρώμα, μέγεθος και πολλά άλλα. Επομένως, είσαι σίγουρος για την ασφάλειά σου, σε αντίθεση με την παραγγελία από το εξωτερικό!

Σκέψου το λοιπόν λίγο παραπάνω πριν αποφασίσεις με ποιο τρόπο θα αποκτήσεις το νέο σου ποδήλατο!

Εσύ τί προσέχεις στην αγορά ποδηλάτου για να είσαι σίγουρος ότι κάνεις τη σωστή επιλογή; Μοιράσου τα δικά σου tips στα σχόλια!

2 Comments

  1. Ενω η προσπαθεια ειναι καλη η προσεγγιση ειναι μαλλον για κλαματα! Επικεντρωνομαι σε δυο μονο σημεια αν και υπαρχου απειρα: 1) “αποφυγε τα μηχανικα δισκοφρενα”!! Προφανως οποιος το εγραψε δεν εχει οδηγησει ποδηλατο με μηχανικα δισκοφρενα!! 2) Δεν εχει τοση σημασια ποσες ταχυτητες εχει ενα ποδηλατο αλλα πτι σχεσεις εχει Δηλαδη ποσα δοντα εχει το μικροτερο και μεγαλυτερο γραναζι μπροστα και πισω. Επισης ειναι λαθος να υποτιματε το trekking. Το ποδηλατο trekking ειναι στη σωστη φιλοσοφια που επρεπε να ειναι ολα τα ποδηλατα, εκτος να θελεις να κανεις αγωνες (δρομου, καταβασεις βουνου κτλ.) Το ποδηλατο πρεπει να τα συνδυαζει ΟΛΑ. Δυστυχως αυτη η νοοτροπια που εχει ο συγγραφεας του αρθρου κυριαρχει και εχει κανει τους κατασκευαστες να μην εχουν φτιαξει ενα σωστο ποδηλατο. Δηλαδη καποιο που να εχει τετοια σχεση ταχυτητων που να ανεβαινει με ανεση τις μεγαλυτερες ανηφορες χωρις φυσικα ορθοπεταλια. (π.χ. αριθμος δοντιων στο μεγαλυτερο πισω οδοντοτο δισκο >36 και στο μικροτερο μπροστα 52 δοντια και ο μικρος πισω <11). Αν και οπως ειπαμε μετρανε οι σχεσεις των ταχυτητων το αρθρο θα μπορουσε να συστησει ενα σωστο γενικο κανονα που λεει οτι "οσο περισσοτερες ταχυτητες εχει ενα ποδηλατο τοσο καλλιτερα ειναι". Αντε να καταλαβει απο αυτα ο συγγραφεας του αρθρου οταν ισχυριζεται οτι τα ποδηλατα με με μικρους τροχους δεν υστερουν σε τιποτα απο τα ποδηλατα με τους μεγαλους. Δεν καταλαβαινουν οτι στα πρωτα πρεπει να να εχεις κανει 3 παταλιες για την ιδια αποσταση με τα αλλα που θελουν μια πεταλια! Καμμια βεβαια αναφορα οτι σχεδον οποιοδηποτε ποδηλατο αγορασεις θα πρεπει να αλλαξεις οπωσδηποτε την σελα γιατι σε λιγα χρονια θα εχεις προβλημα με τον προστατη (αν εισαι αντρας).

  2. Τι κάνεις όμως όταν ψάχνεις εδώ και μήνες να βρεις ετοιμοπαράδοτο ποδήλατο στην Ελλάδα και δεν βρίσκεις τίποτε; Ενώ στα μεγάλα online καταστήματα του εξωτερικού βρίσκεις ακόμη;

Γράψε σχόλιο

 
Ακολούθησε μας για να ενημερώνεσαι όποτε δημοσιεύουμε κάτι ενδιαφέρον για την ποδηλασία!